VERHUUR ACADEMY

           Opleidingen huur en verhuur van woonruimte en vastgoed    
E-Learning en klassikaal          

TRAINING VEILIG VERHUREN - SCREENEN HUURDERS

Voor een eigenaar van een huurwoning is een goede huurder van het grootste belang. 
Er zijn steeds meer zogenaamde "foute huurders" op zoek naar argeloze verhuurders en verhuurmakelaars die niet 100% weten waar zij bij een screening op dienen te letten.

De media berichten hierover voortdurend en toch gaat het nog regelmatig fout, soms met grote gevolgen en financiële schade voor de verhuurder. Denk niet alleen aan hennepteelt maar ook aan zaken zoals woonoverlast, huurders die complete woningen strippen en uitblijven van betaling van de huur.Regelmatig wordt met succes de schade van een verhuurder verhaald op de verhuurmakelaar die steken heeft laten vallen.
Speciaal hiervoor heeft de Verhuur Academy nu een korte training " Veilig Verhuren" ontwikkeld.

Voor wie?
De training veilig verhuren - screening huurders is bestemd voor (verhuur) makelaars, woonconsulenten, medewerkers wooncorporaties, beleggers en alle particuliere verhuurders van woonruimte.

Programma
  • vormen van woonfraude
  • verzamelen benodigde documenten van woningzoekende
  • controle op de documenten, echtheid en consistentie
  • buitenlandse woningzoekenden - expats of arbeidsmigranten
  • credit checks - nut en interpretatie
  • huurders registers en verklaring goed huurgedrag
  • dossier, rapportage eigenaar en privacy

Vooropleiding

Voor deze opleiding is minimaal MBO+ werk- en denkniveau van belang. Daarnaast heeft u reeds enige kennis en interesse op het gebied van vastgoed en bent u voldoende thuis in het lezen en begrijpen van contracten.


Verworven kennis
Na het doorlopen van deze training bent u meer alert en zult u in 99% van de situaties een juiste afweging kunnen maken van de gegoedheid van de huurder. Door toepassing van de verworven kennis zult u met succes aansprakelijkheid kunnen voorkomen.

Tijdsduur, leermiddelen en investering
De training veilig verhuren wordt gegeven in een dagdeel van 4 uur. Daarnaast dient u nog rekening te houden met enige zelfstudie ter voorbereiding op de training zelf. 

Na inschrijving en ontvangst van uw betaling ontvangt u een compleet werkboek met praktijkgerichte theorie, modellen en tips voor zelfstudie. 

Na het doorlopen van de opleiding en het met goed gevolg afronden van de praktijkgerichte opdrachten en het examen, ontvangt u het diploma Veilig verhuren.


De kosten voor de training "Veilig Verhuren" bedragen € 375,- btw vrijgesteld en is inclusief alle leermiddelen.