top of page

OVER ONS

Hoe het begon

Door het verzoek van een franchise organisatie voor verhuurmakelaars in 2006 zijn de eerste stappen gezet voor de ontwikkeling van een beroepsopleiding.

In de jaren daarna is de opleiding verder ontwikkeld en is nu de basis van opleidingen voor verhuurmakelaars en woonconsulenten.

Verhuur Academy woning verhuren

Het ontwikkelen van trainingen heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van de Verhuur Academy. De Verhuur Academy geeft trainingen en opleidingen op het gebied van huur en verhuur van woonruimte aan (verhuur) makelaars, woonconsulenten en verhuurders van woonruimte.


De docenten van de Verhuur Academy zijn gedreven in het nastreven van meer kwalitatieve vakkennis bij verhuurmakelaars en volledige transparantie bij zowel de huur als verhuur. Regelmatig schrijven wij artikelen over de huurmarkt, de ontwikkelingen binnen de verhuurmakelaars en bericht over alles wat hiermee samenhangt. Veel artikelen en ander actueel nieuws zijn te lezen op onze LinkedIn pagina.


De Academy


De Verhuur Academy is een opleidingsinstituut gericht op het aanbieden van trainingen en opleidingen op het gebied van huur, verhuur en beheer van woonruimte. Door voortdurend contact met vele specialisten binnen het marktgebied van huur en verhuur worden onze opleidingen actueel gehouden en sluiten naadloos aan op de dagelijkse praktijk.


Verhuren van woningen is een apart en onderbelicht vakgebied binnen de makelaardij en vraagt om specifieke kennis van onder meer procedures, huurrecht, productkennis, inspecties en ook communicatie vaardigheden.


Er ontbrak tot op heden een opleiding tot verhuurmakelaar in de commerciële sector. In Nederland zijn slechts enkele opleiders aanwezig die zich voornamelijk richten op medewerkers van wooncorporaties.


De ontwikkelingen op het gebied van de verhuurmakelaardij zijn de laatste jaren enorm geweest. Echter adequate en praktijkgerichte opleidingen ontbreken volledig. Met ingang van 2011 is dan ook de Verhuur Academy van start gegaan met opleidingen voor iedereen die werkt of werkzaam wil zijn binnen het segment van verhuren van woonruimte.

bottom of page