top of page

E - WWS PUNTENTELLING 2024

Het Woning Waardering Stelsel wordt voortdurend aangepast, soms met kleine wijzigingen en af en toe wat meer ingrijpend. Daarnaast worden er mogelijke maatregelen aangekondigd, die niet altijd voor 100% doorgaan. 

Wat zijn de gevolgen in de dagelijkse praktijk? Een goede puntentelling maken, die niet betwist wordt door een huurder, is niet zo eenvoudig als het lijkt. Alle kleine details zijn belangrijk en dienen goed geinterpreteerd te worden.

 

Speciaal hiervoor heeft de Verhuur Academy nu de E-training " WWS - puntentelling" ontwikkeld. 

Al onze trainingen worden jaarlijks aangepast aan de actualiteit, voor de WWS zal dit doorgaans in januari plaatsvinden. Inmiddels staat de versie 2024 online met alle laatste ontwikkelingen.

 

Wet Betaalbare Huur 

Met ingang van 1 juli 2024 is de Wet Betaalbare Huur inwerking getreden. Dit heeft direct grote gevolgen voor alle huurwoningen in Nederland. Dus zowel de sociale sector, de middenhuur als de vrije sector. 

De verhuurders, (verhuur)makelaars en ook de wooncorporaties staan voor de grote uitdaging om op korte termijn voor alle woningen een actuele puntentelling te kunnen overleggen aan hun huurders of de gemeente.

Op dit moment zijn wij volop bezig met de aanpassingen in de E-Learning WWS-puntentelling op basis van de Wet Betaalbare Huur. Onze verwachting is dat wij in de 2e helft van juli 2024 alle veranderingen hebben opgenomen in de training.

 

Voor wie?

De E-training WWS is bestemd voor alle (verhuur) makelaars, woonconsulenten, medewerkers wooncorporaties, beleggers en alle particuliere verhuurders van woonruimte die snel en volledig op de hoogte gebracht willen worden van de laatste stand van zaken.

 

Programma

  • de laatste ingrijpende wijzigingen inclusief de Wet Betaalbare Huur en alle verdere aanpassingen t/m heden
  • hoe is de WOZ-waarde hierin verwerkt
  • wat zijn de gevolgen in de praktijk
  • welke gegevens heb ik nodig voor een puntentelling
  • waar moet je extra bedacht op zijn
  • de berekening van de punten
  • wat wordt de huurprijs
  • interpretatie verschillen huurder / verhuurder
  • valkuilen, tips, procedures en meer

Verworven kennis

Na het doorlopen van deze E-training bent u volledig op de hoogte van het nieuwe WWS, kunt u een puntentelling maken, de juiste huurprijs vaststellen en leert u omgaan met mogelijke procedures.

 

Tijdsduur, leermiddelen en investering

De training WWS-puntentelling wordt gegeven als E-Learning. U bepaalt zelf uw tempo en wanneer u de opleiding wilt volgen. Heeft u vragen dan kunt u deze direct in de opleiding aan ons stellen via de chatfunctie. U kunt ook uw vragen stellen per email, een belafspraak maken of een gesprek via Skype aanvragen.

 

Na inschrijving en ontvangst van uw betaling ontvangt u een link naar onze digitale leeromgeving.

U kunt daarna direct starten met de training. Na afloop van de training ontvangt u de teksten (en eventuele modellen) in pdf als blijvend naslagwerk. Tijdens de opleiding krijgt u een praktijkgerichte opdracht, die wij beoordelen en voorzien van commentaar indien nodig. Als u de training volledig doorlopen heeft dan ontvangt u van ons het certificaat WWS-puntentelling.

 

De kosten voor de E-training "WWS - puntentelling" bedragen € 345,- btw vrijgesteld.

Alle informatie over de opleiding als PDF

Wij hebben een uitgebreide informatie brochure over deze opleiding gemaakt om rustig te kunnen nalezen of om de keuze voor de opleiding te bespreken met jouw manager binnen de organisatie waar je werkzaam bent.

bottom of page